lørdag 23. januar 2010

For salg?!?

Ja, i ny og ne så får jeg spørsmål om jeg syr for salg, og da er svaret alltid det samme. *Nei, jeg har igrunnen nok med å sy til mine egne.* Men har jeg det? Nei, egentlig ikke. Det er alltid masse jeg har lyst til å sy til en av de tre små, og de vil alltid ha noe nytt som mamma har laget til dem, MEN de har da MER enn nok.

En annen, og kanskje den største grunnen til at jeg leker med tanken om å sy litt for salg, er at jeg vil ha mer tid foran maskinene. Men det må kunne forsvares ovenfor resten av familien. Jeg er jo tross alt heltidsstudent og mamma til tre små, og da har man egentlig nok å henge fingrene i...

Derfor derfor tenker jeg altså litt høyt om å kanskje sy litt for salg?! Men hva er det jeg skal satse på? Skal jeg sy opp noen produkter som så legges for salg, eller skal jeg åpne for fritt valg av forespørsler? Eller kanskje en blanding?

Det var dagens tanker. Og som alltid blir jeg veldig glad for om noen vil syns eller mene noe, eller rett og slett tenke litt høyt her sammen med meg...

*klem*

13 kommentarer:

 1. Det kommer jo veldig an på hva du vil selv.. Kanskje er det enklere å få solgt bestilte ting, men da kan du jo og "risikere" å bli en samlebåndsprodusent.... At alle vil ha blå bukser med kamel på, fx... (Hey, det vil JEG ha!) På andre siden slipper du å sitte på lager med ferdigsydde saker... Men om du vil selge ting litt kjapt, er det jo kjektå bare kunne putte ting i en konvolutt og se pengene tikke inn på konto - og det er jo mer gøy å sy det man vil, når man vil??

  Men .... hmm... kanskje en kombinasjon ikke er så dumt??

  SvarSlett
 2. Ja, that is the question ;)Jeg ville startet med å sy litt på bestilling. Ikke ta opp flere bestillinger enn at du synes det fremdeles er lystbetont. Ikke pris deg for lavt. De som bestiller av deg skal ønske noe spesielt, ikke bare "et hvilket som helst plagg". Om du vil sy opp litt er jo www.epla.no er greit sted å begynne.

  SvarSlett
 3. Tror kanskje jeg ville starta med å sy opp litt og prøve å selge det,for da kan du sy det du vil når du vil.
  Jeg hadde nok mista sylysta ganske fort om jeg MÅTTE sy ting etter ting med tidspress som jeg heller ikke hadde bestemt hvordan skulle se ut.

  SvarSlett
 4. Sånn gjorde jeg det:
  http://heiltspesiell.blogspot.com/search/label/Tips

  SvarSlett
 5. Jeg har drevet og tatt bestillinger på klær og mei taier og holdt på å spy etterhvert! Jeg synes det er forferdelig kjedelig og sy noe som andre har bestemt hvordan skal se ut! Det tar ihvertfall piffen ifra meg! Men når jeg får frie tøyler er det en helt annen sak.
  Det er jo veldig greit med tanke på pengene da, man får jo betalt for det man har sydd, det blir litt sikrere. Er jo ikke sikkert man får solgt alt hvis man syr bare for å selge...?

  Jeg har så smått begynt og sy opp litt som jeg skal prøve og selge, og det er så mye gøyere! Jeg sier selvfølgelig ikke nei om noen vil bestille noe da...men angrer hver gang hehe!

  SvarSlett
 6. Takk for de fine kommentarene dere er kommet med. *klem* Blir nok til at tankene virrer mest rundt en blanding av oppsydd og bestilling.

  Og jeg har en idé til en ny veske jeg vil sy. Stor nok til en A4-notatblokk slik at den er stor nok til jobb/studier/skole.

  SvarSlett
 7. Hei, Pooh!
  Driver og surrer og syr jeg og! Og tenker litt slik som flere her, ikke så moro å sy på bestilling, da må man jo være sikker på at alt blir som kunden ønsker... Moro å sy opp litt og legge ut for salg, heller. .Tenker mer og mer på å gjøre der, men hva om man ikke får solgt? Da legger jeg det bare til side og tar det med på en messe/ et marked til sommeren! ;-) Tror det blir slik, ja! Men vil nok også takke ja til bestillinger!
  Lykke til!

  SvarSlett
 8. Hei 'pooh!

  Iom at du har så proft utstyr og er flink kan du jo trygt sy, - men hadde jeg vært i dine sko ville jeg sydd snasne MT'er, dødskule guttebukser og supersøte små kjoler og lagt dem ut.
  Måtte da bli solgt! *Nikker ivrig*

  Å sy på bestilling og med bundne hender hadde IKKE vært noe for meg,
  - da måtte det ha vært en ekstra spesiell person jeg ville glede! ;)

  Klem fra meg :D

  SvarSlett
 9. Takk for flere tilbakemeldinger!

  Og Emmari: STOOOR KLEM...

  SvarSlett
 10. Lurer på om jeg skal begynne jeg og! Men jeg kommer til å lage ting først, også legge dem ut for salg! Tror kunden også har lettere for å kjøpe om de kan få det med "en gang". Selvfølgelig er det jo morsomt å få bestillinger også (i begynnelsen...) men da blir det kanskje som Eviltordivel sier; forferdelig kjedelig tilslutt.
  Gleder meg til å se Veska du skal lage:)
  Lykke til med avgjørelse og salg!!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 11. Mitt råd er at du syr det du selv har lyst til, slik du pleier. Det blir fort kjedelig å kun sy det andre vil du skal sy,

  Jeg syr litt kjoler, men har jo bare en sønn:) kjolene henger jeg bort på et gamlehjem som har hobby utsalg. Der får de ofte bein og gå på;) begynn i det små, sy det du har lyst til og Kos deg med det:)

  SvarSlett
 12. Jeg har solgt litt smått fra bloggen og på marked og jeg skal ærlig innrømme at det var morsommere å sy til marked (selvom mengden som måtte sys opp gjorde at skuldrene var godt over øra en stund). Jeg er nok ikke så god på bestillinger fordi jeg blir så stressa av å tenke på om kunden blir fornøyd at jeg ikke helt klarer å komme i gang. Men kostnadsmessig er det jo mest fornuftig å sy på bestillinger da.

  SvarSlett
 13. Sy det du vil;)
  Føler du for å ta bestillinger gjør du det, men gjør du det så kan du oxo si at du tar bestilling på det og det...så får du begge deler: sy det du vil og det andre vil ha;)
  Jeg har sydd litt på bestilling og likte det, for da fikk de noe de ville ha;)

  SvarSlett